admin's blog

Resultaten ploegen 11 sept 2021

Vandaag hadden we de start van de competitie voor verschillende ploegen en wat voor een start.

Onze U10A ploeg speelde tegen Diepenbeek.  Het was een zeer spannende wedstrijd.
In periode 1 ging het gelijk op.  Vanaf periode 2 had Diepenbeek wel het overwicht en hebben onze spelers gevochten voor de wedstrijd maar Diepenbeek was te sterk.  Wel kennen we nu onze werkpunten.

Onze U12A spelers onder begeleiding van coach Gerrit hebben in Overijse een stunt uitgehaald met een 14-78.  Een mooie start van het seizoen.

Bewegings/basket kamp 16 aug 2021

Elk jaar organiseert Hageland United een bewegings/basket kamp voor jonge starters. Tijdens dit kamp ligt de nadruk vooral op de hand-oog coördinatie en wordt spelenderwijs met de kinderen balgevoel aangeleerd.

Onze coaches hebben ook dit jaar weer een schitterende job afgeleverd met leuke spelletjes en veel variatie. Het doel is vooral om de kinderen aan het sporten te zetten.
Hiervoor werken we normaal samen met andere sporten maar dit jaar hebben we wegens de covid bubbels geen andere clubs kunnen uitnodigen. Meer info voor samenwerking beschikbaar op aanvraag.

Wedstrijd prov 3 tegen Haacht

Dit weekend speelden onze jongste seniorenploeg een vriendschappelijk wedstrijd tegen Haacht.
Het team was samengesteld uit leden van ons jeugdteam versterkt met speler van de P2.

Quarter 1 (16-15)
We zien een mooi quarter waarbij de punten gelijk op gaan.  Er zijn mooie combinaties en beide ploegen gaan gelijk op.
Quarter 2 (23-32)
Tijdens dit quarter spelen onze jongere spelers aangesterkt met enkele seniors.  Hageland heeft duidelijk meer snelheid maar onder de ring is Haacht veel sterker.
Quarter 3 (38-49)
Het quarter begint zeer sterk en Hageland werkt de volledige achterstand weg.  We zien ook meerdere 3-punten vallen wat bij Haacht onrustig wekt.
Bij het wisselen van de spelers gaat het iets minder en Haacht speelt hun overwicht onder de ring uit.  In de laatste 5 minuten van het quarter geeft Hageland zijn voordeel uit handen.
Quarter 4 (45-66)
Haacht vindt zijn tweede adem en met fysiek spel dringen ze door de verdediging.  Ook zijn er iets teveel turn-overs bij Hageland waardoor we er niet in slagen het spel te keren.

De wedstrijd tegen Haacht heeft aangetoond dat we nog ervaring missen bij onze jongere spelers.  We moeten meer aandacht leggen op boxing-out en het zelfvertrouwen moet nog wat groeien.
Toch een mooie wedstrijd gezien waar de spelers als één team gewerkt hebben.  Op naar de volgende.